Op 17 maart 2016 beet prof. dr. ir. Kees Zoeteman het spits af in een nieuw concept van House of Coherence: Chronos Mini Seminars. In zijn voordracht ‘Het wezen van Gaia: de aarde en haar morele impuls’ nam hij ons mee in de wonderen van de aarde en haar indrukwekkende zeggingskracht. Wat maakt zijn verhaal zo relevant? En wat is de verbinding met Coherence?

Herman van Kampen: “Toen ik het boek Gaia Logica van Kees Zoeteman las, opende Kees mijn ogen voor de grootsheid van onze planeet. Niet alleen leerde ik meer over haar verschijningsvorm, maar kreeg ook meer oog voor de dimensies van onze aarde die nìet zichtbaar zijn. Zo realiseerde ik dat ook de aarde een Levenslijn heeft, een Driehoek en alle andere patronen die we in Coherence onderscheiden.

Zijn niet alledaagse werk is in mijn ogen van groot belang in de huidige tijdgeest. Het verbaasde me dan ook niets toen Kees recent door het ministerie van I & M werd gevraagd om zijn integrale visie op de aarde en de morele impuls die van haar uitgaat met de beleidsdirectie te delen.

Het werk van Kees heeft mijn inzicht in Coherence vergroot, juist omdat hij de feitelijke vraagstukken zo coherent verbindt met de morele bewustzijnsopgaves van ons mensen in deze tijd. Dat Kees zijn visie ook bij ons heeft gedeeld is voor mij een cadeau.”

Lees hier een impressie en samenvatting van dit eerste Chronos Seminar door Kees Zoeteman >>